Aanmelden en 3BK Groep
Om te bieden en gebruik te maken van de geavanceerde functionaliteit van de website van 3BK Groep dient u zich aan te melden. Aanmelden is gratis en eenmalig.

Zoeken naar kavels
U kunt de kavels waarin u geïnteresseerd bent op 2 manieren vinden:

 • Maak uw keuze uit de categorieën.
 • Type een woord in de zoekbalk (boven in het scherm).

Bieden op kavels
Voor het bieden op kavels dient u het volgende te doen:
Indien er specifieke kijkdagen voor het geveilde item zijn gereserveerd dan is hier bij het item melding van gemaakt. In alle andere gevallen kunt u met ons een afspraak maken om het geveilde item te bekijken. Neem in dat geval contact met ons op. Indien van toepassing ziet u bij elke verkoop of veiling onder de link ‘Specifieke Voorwaarden’ alle belangrijke gegevens van die verkoop. De specifieke voorwaarden vormen een aanvulling op de algemene veilingvoorwaarden van de website. In alle andere gevallen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Kavelgegevens bekijken
Hier vindt u de informatie over de kavel waarop u wilt bieden. Welke informatie is voor u belangrijk?

 • de kavelomschrijving
 • de sluitingsdatum en sluitingstijd
 • het huidige bod en het volgend geaccepteerd bod
 • het opgeld percentage en btw. Daarnaast kan bij een kavel ‘Additionele kosten’ worden vermeld. Dit zijn verplichte kosten die door de bieder betaald dienen te worden bovenop de koopsom. De additionele kosten zijn bijvoorbeeld demontage- en laadkosten.

Wij adviseren u om ‘volgen’ te selecteren bij de voor u interessante kavels. Wilt u meer weten over kavels volgen?

 • 3BK Groep verkoopregels
 • Bij online veilingen hanteren wij de volgende regels:
  De “5 minuten regel”
  Combinaties
  Statisch en automatisch bod
  Minimum opbrengst gehaald
  Onder voorbehoud van gunning

Wilt u meer weten over de 3BK Groep verkoopregels?
Bod uitbrengen en bod preview
U vult het bedrag in dat u wilt bieden zonder punten, komma’s of decimalen en kiest voor ‘Plaats dit bod’. U ziet nu een preview van uw bod. De preview bestaat uit het biedbedrag vermeerderd met btw, opgeld en eventuele additionele kosten. Indien u kiest voor ‘Bevestig dit bod’ dan is uw bieding onvoorwaardelijk, onherroepelijk en zonder enig voorbehoud geplaatst.
U ontvangt een e-mail:
– van iedere bieding (biedbevestiging)
– van iedere overbieding (overboden)
– van iedere overbieding tegen uw automatische bod

Betalen en ophalen
Na het sluiten van de veiling krijgt u van ons een mail waarin wordt vermeld of u het geveilde item is gegund. Uw aankoop kunt Mijn Account” onder ‘Mijn Aankopen’. In de regel ontvangt u deze e-mail dezelfde dag, maar het kan voorkomen dat dit pas na twee werkdagen is. Indien u geen e-mail krijgt binnen de genoemde termijnen, betekent dit dat uw bod niet is toegewezen.
Na ontvangst van de koopovereenkomst dient u te betalen. Uiterlijk binnen 48 uur na ontvangst van uw proforma dient u het bedrag over te maken op een door 3BK Groep aangegeven bankrekening.
Na ontvangst van de betaling door 3BK Groep dient u zelf de goederen op te halen op de door 3BK Groep vastgestelde datum, tijd en plaats. Deze informatie vindt u in de specifieke voorwaarden. U dient de door u gekochte kavels zelf te demonteren op aanwijzing van 3BK Groep.